5 maart 2022

Rene Nederlof wint fotowedstrijd #EchtPapendrecht

Op zaterdag 5 maart heeft SGP Papendrecht de drie winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd #EchtPapendrecht. Duo-raadslid Willem Goudriaan overhandigde hen een gedrukt exemplaar van hun foto en een lekker pakket met Papendrechtse producten.

In de afgelopen weken zijn via de website www.echtpapendrecht.nl bijna honderd aangemeld geüpload van bekende en onbekende ‘echt Papendrechtse’ plekken. Uit deze foto’s werden de winnaars geselecteerd door een driekoppige jury, bestaande uit Martin van Dalen, Pleunie Korteland en de bekende fotograaf Wim Schut.

De fotowedstrijd werd gewonnen door Rene Nederlof. Hij maakte een foto van de ingang van de Kooyhaven genomen vanaf de loswal aan de Griendweg. Een fraaie foto, aldus de jury. De foto is gemaakt vanaf een originele locatie om dat de Merwedebrug vanuit een ander standpunt dan gebruikelijk is gefotografeerd.

Foto: Rene Nederlof

Op de tweede plaats kwam Hugouw Bal met een foto van het kerkpad achter de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. De jury waardeerde het lijnenspel en vond het een originele foto van een vaak gefotografeerde plek in Papendrecht.

Foto: Hugouw Bal

Op de derde plaats eindigde Claudia Verhoef. Zij maakte een foto van het ronde kunstwerk aan het Aviolandapad. De jury: ‘kunst kunstig gefotografeerd’.

Foto: Claudia Verhoef

SGP Papendrecht kijkt met plezier terug op de fotowedstrijd. Willem Goudriaan: ‘‘Mooi dat zoveel Papendrechters zoveel mooie foto’s hebben ingestuurd! De fotocollage op de website laat zien wat Papendrecht uniek en bijzonder maakt. Het Twitteraccount @EchtPapendrecht blijft ook de komende tijd actief. We zullen dus unieke foto’s van ons dorp blijven delen.’’

Hieronder ziet u de foto's van de prijsuitreiking.

Foto: Willem Goudriaan (links) en Rene Nederlof

Foto: Hugouw Bal (links) en Willem Goudriaan 

Foto: Claudia Verhoef (links) en Willem Goudriaan